Bienvenido a Cuidatumiembro.com - Maximice sus resultados.

Anatomía del pene

Samenstelling

De anatomie van de penis bestaat uit drie totaal gescheiden cilinders (zie tekening 1.1). De twee buitenste cilinders, geheten corpus cavernosum, zijn verantwoordelijk voor rectale toestand van de penis. Beide cilinders staan met elkaar in verbinding in ongeveer driekwart van hun lengte, aan de hand van kleine gaatjes tussen de cilinders (dit is de reden waarom injecties alleen maar in de eikel of de cilinder gedaan worden). De cilinders, gescheiden van het lichaam zijn verbonden met het bekken door een stevig membraan. Daarnaast is elke cilinder bedekt met een zeer bestendig omhulsel, túnica albuginea geheten. Rondom de penis zit nog een membraam, welke onder druk vol loopt met bloed waardoor er een sterke structuur ontstaat die penetratie mogelijk maakt.

Krijg 3 gratis videos
Alleen vandaag kan u 3 videos met oefeningen om op een natuurlijke manier uw penis te verlengen verkrijgen

De derde cilinder is wat men noemt corpus spongiosum. Het weefsel om dit lichaam is veel dunner en de cilinder bevindt zich in de langwerpige holling die de twee buitenste cilinders vormen. Richting het uiteinde van de penis is deze cilinder meer opgezwollen, dit is de eikel. Aan het deel dat het dichtst bij het lichaam zit wordt de cilinder breder en gaat over in de spier bulbospongiosus. Rondom de drie cilinders is een stevig en bestendig membraan gevormd, welke de kruisband van Buck heet. Uiteindelijk is er nog een laatste omhulling rond dit gebied in het lichaam, de kruisband van Colles genaamd. Deze gaat over in de onderbuik en zorgt ervoor dat de structuur veel kracht kan hebben en tegelijkertijd veel kracht en hardheid produceert.

De huid die om de penis zit is extreem flexibele en beweegbaar. Dit is essentieel om erecties mogelijk te maken. De huid is in die zin uniek en wordt gecontroleerd door het hormoonsysteem. De eikel is een anatomisch verschillende structuur van de rest van de penis en wordt bedekt door een voorhuid. Dit is een dubbel velletje over de huid van de penis en uitgerust om te bewegen en zich aan te passen aan de hoedanigheid van de penis; daardoor is het heel gevoelig voor een zwelling of trauma. Om die reden kan de huid van de penis gemakkelijk voor een korte periode opzwellen bij kleine beschadigingen of klappen.   

Het lichaam van de penis is verbonden met het bekken en een verdikking van de spier is op zijn beurt verbonden met de top van de penis. De spieren van de rechte spier, oftewel de ABS, zijn spieren die samenkomen in de onderbuik. Deze lijvige laag heet de fundiforme-band en produceert een vergroting van de rechte spier om aan de penis verbonden te zijn. Wanneer deze band doorgeknipt wordt, wat in penisvergrotende operaties gebeurt, kan de penis groter lijken. Feitelijk hangt de penis lager aan het lichaam omdat het losser zit.  

Bron van het bloed

De bron die het bloed voor de penis levert komt uit de hoofdslagader, de aorta, die zich achter in het onderlichaam bevindt. De aorta vertakt zich in een interne en externe darmslagader en uiteindelijk in een slagader van het zenuwstelsel die onder het bekken gaat en eindigt in de penisslagader. Bij het zitten en in het bijzonder tijdens het fietsen kan een man de bloedcirculatie van de slagader van de penis afsluiten. Wanneer deze ader wordt beschadigd kunnen bloedgebrek en erectieproblemen voorkomen. De aders van de twee corpus cavernosum levert het bloed voor elke cilinder voor de erectie van de penis.

De bron die verantwoordelijk is voor de eikel is onderdeel van een gescheiden systeem. Om deze reden kunnen mannen een erectie krijgen zonder dat hun eikel opgezwollen is. Bijvoorbeeld in het geval van priapisme waarbij de erectie niet weg gaat. Dit geldt ook voor mannen die een implantaat hebben.

Het vasthouden van een erectie is het mechanisme van samenwerking van lichaam, bloedvat en sluiting van aders. Wanneer de vaten zich niet kunnen inkapselen en blokkeren is het onmogelijk een erectie te behouden. Zonder dit fijngevoelige systeem zal het bloed vroegtijdig wegvloeien en verliest de penis zijn erectie.

Zenuwstelsel

De functie van het zenuwstelsel van de penis is gericht zowel op het vasthouden van de erectie als op de ejaculatie. De meeste zinnelijke zenuwen bevinden zich in de eikel. Om een erectie te krijgen moeten er signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg naar de penis gestuurd worden. Het eerste deel van een erectie controleren de hersenen, dit heet ook wel de psychogene erectie. Dit gebeurt onder invloed van een willekeurige mentale of erotische stimulans. De erecties van de penis kunnen zelfs veroorzaakt worden door wrijvingen met de huid. Dit noemt met een reflexogene erectie en komt veel voor bij mannen die ooit een beschadiging aan het zenuwstelsel hebben gehad en daardoor alleen maar een erectie kunnen krijgen bij fysieke stimuli.

Sperma

Het scrotum is een uniek stuk lichaamsdeel, het is zeer dun en los en heeft doorgaans niet veel haar. Het “bewaren” van de testikels buiten het lichaam zorgt voor een koelere omgeving y zorgt zodoende voor een optimale situatie voor de spermaproductie en sperma. Warmte voorkomt dat spermatozoa zich correct transformeert. Aan de huid van het scrotum is een spier verbonden die het scrotum aanspant en zo de testikels omhoog trekt. Dit gebeurt in reactie op koude en warmte, alsmede nieuwe of pijnlijke stimuli.

De testikels zijn ongelijkmatig en hebben de grootte van een klein ei. Ze zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van sperma en de productie van het hormoon testosteron. Achter de testikels bevindt zich de bijbal, dit is een buis en spiraal en de plek waar sperma wordt opgeslagen en het kan ontwikkelen en groeien. Het uiteinde van de bijbal geeft ruimte aan een stevige spier, welke het sperma naar de prostaat zendt die vervolgens ejaculeert. Deze spier heet deferens en is een gebruikelijk onderwerp bij sterilisaties of vasectomie.

Het sperma wordt afgevoerd tussen de spieren deferens, door twee structuren die zich achter de prostaat bevinden. Deze structuren heten vesículas seminales, de ongelijke klieren van ongeveer vijf centimeter lengte die een afscheiding of vocht vormen en dit in de prostaat bij het sperma voegen. De prostaat bevindt zich in het begin van de blaas en maakt een sap dat de voeding en de activering van sperma mogelijk maakt. Het eerste doel van de vesículas seminales en de prostaat is de voeding afgeven en het sperma een plek geven waar het kan zijn voor de ejaculatie. Een heel klein deel, meestal maar 5 procent, is werkelijk spermatozoa (het werkende bestandsdeel van sperma). Hierdoor zijn er ook geen substantiële veranderingen na een vasectomie.

De prostaat scheidt het merendeel van het vocht af. Twee kleine klieren bevinden zich buiten het urogenitale diafragma, dat de verbinding met het bekken is. Deze structuren, de klieren van Cowper, produceren een zeer kleine hoeveelheid witte vloeistof. Dit is het voorvocht. Het kan ook kleine hoeveelheden spermatozoa bevatten.

Ongewone bouw

Een voorbeeld van een ongewone bouw is een kromming in de penis. Deze kromming kan aangeboren, maar kan ook opgelopen zijn. Het merendeel van de mannen heeft een lichte kromming in de penis of licht voorovergebogen penis. Dit wordt niet beschouwd als ongewoon. Een kromming wordt pas als ongewoon beschouwd wanneer deze de penetratie verstoort. Het is zeer uitzonderlijk als een kromming van een penis zo extreem is dat deze de penetratie onmogelijk maakt. In dergelijke situatie is de kromming meestal naar beneden waarbij een deel van de penis langer is dan de andere. Wanneer de kromming penetratie onmogelijk maakt, is het aan te raden contact op te nemen met uw arts. 

Ongeveer 0,3 tot 0,8 procent van de mannelijk geborene heeft een plasbuisopening of meatus urethral ver onder de eikel, een verschijnsel dat hypospadias heet. Dit op zich vormt geen significant probleem en chirurgie wordt alleen aangeraden wanneer er problemen ontstaan bij het lozen van zaad in de vagina of wanneer urineren moeilijk is. Er bestaan veel gradaties van hypospadias, beginnend onder de eikel en doorgaand tot het begin van het scrotum.

Een andere ongewone anatomische situatie is het ontbreken van de testikels. Normaal gesproken moet het testosteron van de hormoon normaal circuleren en moet minstens één testikel aanwezig zijn. Wanneer een testikel niet in de balzak te zien is kan het zijn dat ze ‘opgestegen’ zijn, of dat ze in het onderlijf zitten. Het komt zelden voor omdat dit meestal gecorrigeerd wordt vlak na de geboorte.

De informatie op onze webpagina heeft als enig doel onze lezers te informeren op het gebied van behandelingen, raadgeving en berichten aangaande de penis. In geen enkel geval pretendeert deze informatie de vereiste raad of relatie tussen patiŽnt en arts te vervangen. Gidsvoorpenisvergroting.com stelt zich niet aansprakelijk voor schade bij het gebruik van welke behandeling of informatie dan ook zonder voorafgaande toestemming van uw gespecialiseerde arts. Het gebruik van elke informatie op deze webpagina zonder het toezicht van een arts of specialist moet gezien worden als zelfmedicatie. Als u het vermoeden heeft een medisch probleem te hebben, aan het hart, hoge bloeddruk of elk ander type ziekte of pijn moet u geen product of behandeling gebruiken of beginnen voordat u hiervoor bij een specialist bent geweest. Deze producten pretenderen geen enkele ziekte of pijn te behandelen, voorkomen of genezen.